NLF / Hangglidingparagliding / Om hang, para og speedgliding
Nilsen Trond

Om hang, para og speedgliding

En paraglider i lufta

Hang-, para- og speedgliding er den enkleste måten vi mennesker kan fly. Med vinger bygget med avansert teknologi kan man holde seg svevende i timesvis og tilbakelegge lange distanser. Utfordringene og naturopplevelsene vil overvelde deg. Frihetsfølelsen og samspillet med luftens elementer finner du ikke i andre typer sport.

En hangglider har en fast ramme av aluminium og/eller carbonfiber over et sterkt seil, dette gjør den til en svært avansert flymaskin med gode ytelser, høy sikkerhet og gode flyegenskaper.

En paraglider er en avansert skjerm med celler som fylles med luft når den flyr, og gir piloten en lett og unik flymaskin som flyr sakte men likevel har gode flyegenskaper.

En speedglider er en liten paraglider (mindre enn 16 m2 og helt ned til 7-8 m2) som kan flys med ski på beina eller fotstartes.

Alle disse idretter er organisert under hang-, para- og speedgliderseksjonen i Norges Luftsportforbund. Har du lyst til å fly kan hang-, para- eller speedglider være en rimelig og enkel måte å komme opp i lufta på. For å lære dette eller "prøve litt" ta kontakt med nærmeste klubb og spør etter kurs. Du kan også ringe til HPS/NLF på telefon 90867560 i kontortiden. Mail: hp.nlf@nlf.no